пʼятницю, 22 червня 2018 р.

КВК «Юні читайлики».

Тема: КВК «Юні читайлики».

Мета: розвивати мислення, мовлення, творчі здібності дітей; виховувати інтерес до читання, шанобливе ставлення до книжок.

ХІД ЗАХОДУ

Вчитель. Упродовж усього життя ми звертаємось до книжки. Батьки читали вам казки, вірші, оповідання, коли ви ще й говорити добре не вміли. Згадайте свої перші улюблені книжечки, які роздивлялися, щось згадуючи, фантазуючи. А коли вивчили букви, навчилися з них складати слова, а зі слів – речення, ви й самі стали читачами. Книжка допомагає нам зрозуміти навколишній світ. Ви читаєте казки, вірші, оповідання про сміливих людей, які боролися за щастя народу, про таємниці природи, про те, як живуть люди в далеких і близьких краях. Про все це ви дізнаєтеся з книжки. Часто трапляється так, що прочитаний твір підказує людині вибір життєвого шляху майбутньої професії. І чим би ви не захопилися, на допомогу завжди прийдуть книги. Недарма в народі є прислів’я «Хто багато читає – той багато знає».


Ось і сьогоднішня гра присвячена книзі. Гра наша незвичайна, вона, так би мовити, «сімейна». Адже кожен клас – це своєрідна сім’я, яка й представила на наш конкурс по п'ять своїх найкращих, найерудованіших, найначитаніших гравців.




Немає коментарів:

Дописати коментар